skip to main content

Lezing 30 maart 2006: Memorial mania

 

'Memorial Mania'

Een lezing door gastspreker Prof. dr. Erika Doss
(Department of Art and Art History, University of Colorado, Boulder CO, USA)

Meertens Instituut, Symposiumzaal

 30 maart 2006 15.30 uur

As a Fulbright Scholar at the Department of American Studies, University of Southern Denmark,
Odense (September 2005-June 2006), Doss will give a lecture 'Memorial Mania',
which focuses on issues of history, memory, and memorials in contemporary America.

Twee tot drie keer per jaar wordt er op het Meertens Instituut voor Nederlandse Taal en Cultuur te Amsterdam een Meertens Ethnology Lecture gehouden. De gastsprekers voor deze lezingen worden gezocht onder vernieuwende onderzoekers, gearriveerd of beginnend, uit binnen- en buitenland, zowel op het terrein van de etnologie als van aanverwante of samenhangende wetenschappelijke disciplines. De lezingen vinden plaats in de Symposiumzaal van het Meertens Instituut te Amsterdam en zijn gratis toegankelijk. Voor adres en route zie: www.meertens.nl/adres.html

De Meertens Ethnology Lectures worden na hun presentatie uitgewerkt en gepubliceerd in de Meertens Ethnology Cahiers. Deze serie, onder redactie van Peter Jan Margry wordt uitgegeven door Amsterdam University Press. Ze zijn aldaar te bestellen. Het eerste deel van de serie verschijnt in december 2005: Peter Burke, Towards a Social History of Early Modern Dutch.