skip to main content

Communicatie

In het najaar is de werkgroep intranet opgericht. De werkgroep bestaande uit Margreet van der Ham, Mathilde Jansen, Marcia Lucassen, Rob Zeeman en Marianne van Zuijlen, heeft zich gebogen over de functionaliteit en de structuur van het nieuw op te zetten intranet. Het intranet zal voorzien in de informatie-uitwisseling binnen het instituut en krijgt ook een belangrijke sociale functie bijvoorbeeld bij de introductie van nieuwe collega’s.

Website

In 2007 is de nieuwe website gelanceerd. Op verschillende niveaus zijn er verbeteringen doorgevoerd. Zo heeft de website een nieuw uiterlijk gekregen, de structuur is aangepast zodat bezoekers gemakkelijker de gewenste informatie kunnen vinden en er heeft een migratie naar Joomla plaatsgevonden. De bezoekers weten de website van het instituut goed te vinden, zoals blijkt uit de statistieken. Het aantal opgevraagde webpagina’s is in 2007 met de helft toegenomen ten opzichte van 2006:

Bezoekers van website 1.267.992
Bezoeken van website (pageviews) 7.936.921

 

Databanken (pageviews)

Nederlandse Volksverhalenbank 1.556.995
Nederlandse Familienamen Databank 1.411.871
Nederlandse Voornamen Databank 1.253.990
Bedevaartplaatsen in Nederland 767.532
Syntactische Atlas van de Nederlandse Dialecten 654.497
Plantennamen in de Nederlandse Dialecten 358.231
Nederlandse Liederenbank 154.701
Morfologische Atlas van de Nederlandse Dialecten 47.739
Boedelbank 32.977

 

1 Unieke IP-adressen.
2 De robots van zoekmachines zijn alle cijfers in de tekst en tabel gefilterd.

Projecten

Website Meertens Instituut (1999-2010)
Ontwikkeling en onderhoud van de website van het Meertens Instituut.
Medewerkers: L.S.G.B. Brouwer (redactie NedFamData), M.J. de Bruin (software-ontwikkelaar/redactie Ned. Liederen), M.M. Jansen (webredacteur), C.L.M. Meijer (vormgeving),C.M. van der Peet (software-ontwikkelaar), M.I. Schonewille (adviseur).

Ontwikkeling SS17 website (2006-2007)
Implementatie website Sociolinguistics Symposium 17 (SS17).
Resultaten in 2007: indeling en redactie website.
Medewerkers: L. Cornips (coördinator), M.I. Schonewille (redactie), C.M. van der Peet (software-ontwikkelaar).