skip to main content

Nederlandse Etnologie

alt De onderzoeksgroep Nederlandse Etnologie bestudeert verschijnselen van de alledaagse Nederlandse cultuur.

Er zijn vier aandachtsgebieden: ‘Feest en Ritueel’, ‘Religieuze Cultuur’, ‘Materiële Cultuur’ en ‘Orale Cultuur’. In Dynamische tradities – onderzoeksplan 2006-2010 is ervoor gekozen de samenhang tussen deze vier onderzoeksgebieden verder te versterken door nieuwe, integrerende invalshoeken voor het onderzoek te gebruiken. De invalshoeken zijn ‘performance en performativiteit’, ‘beeld en beeldperceptie’ en ‘erfgoed’.

Onder de submenu’s ‘activiteiten’, ‘onderzoeksgroep’ en ‘projecten’, is meer informatie te vinden over de activiteiten en output van de onderzoeksgroep Nederlandse Etnologie in 2009.

foto Irene Stengs: Integratie naar twee kanten. Geïnspireerd door het kunstproject EL HEMA in 2007-2008 legde de HEMA in 2009 Arabische chocoladeletters, een M en een S, in de schappen. In september ter gelegenheid van het Suikerfeest en eind november nog eens voor in de schoen.