skip to main content

Nederlandse Etnologie

De onderzoeksgroep Nederlandse Etnologie bestudeert verschijnselen van de alledaagse Nederlandse cultuur. Er zijn vier aandachtsgebieden: ‘Feest en Ritueel’, ‘Religieuze Cultuur’, ‘MateriĆ«le Cultuur’ en ‘Orale Cultuur’. In Dynamische tradities – onderzoeksplan 2006-2010 is ervoor gekozen de samenhang tussen deze vier onderzoeksgebieden verder te versterken door nieuwe, integrerende invalshoeken voor het onderzoek te gebruiken. De invalshoeken zijn ‘performance en performativiteit’, ‘beeld en beeldperceptie’ en ‘erfgoed’.

Onder de submenu’s ‘activiteiten’, ‘onderzoeksgroep’ en ‘projecten’, is meer informatie te vinden over de activiteiten en output van de onderzoeksgroep Nederlandse Etnologie in 2008.

alt
  Prentje naar aanleiding van de Mariaverschijningen  aan Hilletje Kok in Volendam in de jaren ’90