skip to main content

Mirakelverhalen

ImageOp 15 november reikt Ruben Koman van het DOC Volksverhaal het eerste exemplaar van zijn nieuwste boekje Wonderbaarlijk Dordrecht uit aan priester dr. Antoine Bodar. Het boekje wordt overhandigd in de Sint Antoniuskerk te Dordrecht, waar zich volgens het verhaal een stukje van het Heilig Hout -het hout waaraan Jezus Christus zou zijn gestorven- bevindt.

In de reeks ‘Verhalen van Dordrecht’ neemt Koman u mee door de wereld van wonderbaarlijke, middeleeuwse mirakelverhalen van en over Dordtenaren uit plaatsen als Amersfoort, Delft, Den Bosch en Dordrecht zelf. Aangevuld met moderne wonderverhalen, die de auteur optekende in de periode 2003-2007, laat het boekje zien dat wonderverhalen van alle tijd zijn en nog steeds verteld worden. Kenmerkend voor de wonder- en mirakelverhalen van Dordrecht is dat het volksverhalen zijn die dikwijls ook elders in de wereld voorkomen. Het zijn migrerende verhalen, die overal opduiken en zich niets van taal- of landgrenzen aantrekken.

Programma:

– verwelkoming door Frits Langschmidt, gemeente Dordrecht
– Ruben A. Koman aan het woord
– Uitreiking eerste exemplaar aan Antoine Bodar
– Antoine Bodar geeft een reactie
– Afsluiting door de uitgever en uitnodiging voor een hapje en drankje in de parochiezaal

Image