skip to main content

De canon met de kleine c

ImageHet DOC Volksverhaal werkt samen met de leerstoel Nederlandse Etnologie en studenten van de UvA aan de 'canon met de kleine c'. Net als de grote Canon van de Geschiedenis van Van Oostrom wil de kleine canon vijftig 'vensters' presenteren, maar dan voorzien van (volks)verhalen, liederen en verhalende getuigenissen.

In het voorjaar zal het DOC een website presenteren met 50 canonvensters, en in het najaar komt er bij uitgeverij Profiel een boek uit met vijftig verhalen, liederen en getuigenissen, inclusief toelichting. Zo wordt bij de Hanze het Vrouwtje van Stavoren gepresenteerd, bij Willem van Oranje het Wilhelmus, bij de VOC de Vliegende Hollander, en bij de slavernij de Surinaamse spin Anansi. Wie meer wil weten kan terecht op de website van het DOC Volksverhaal.

Image