skip to main content

Elpers, S.

WETENSCHAPPELIJKE ARTIKELEN IN BOEKEN, BUNDELS EN PROCEEDINGS

•      Elpers, S.M. (2009). Wendepunkt? Der Wiederaufbau der kriegszerstörten Bauernhöfe in den Niederlanden. In S.M. Elpers, E. Klueting & T. Spohn (Eds.), Landwirtschaftliches Bauen im Nordwesten zwischen 1920 und 1950 (pp. 111-128). Münster: Aschendorff.
•      Elpers, S.M., Klueting, E. & Spohn, T. (2009). Zur Einführung. In E. Klueting, T. Spohn & S.M. Elpers (Eds.), Landwirtschaftliches Bauen im Nordwesten zwischen 1920 und 1950 (pp. 9-13). Münster: Aschendorff.

REVIEW IN TIJDSCHRIFT

•      Elpers, S.M. (2009). [Bespreking van het boek KriegsVolksKunde. Zur Erfahrungsbindung durch Symbolbildung]. Zeitschrift für Volkskunde, 105(1), 96-98.

BOEKREDACTIE

•      Elpers, S.M., Klueting, E. & Spohn, T. (Eds.). (2009). Landwirtschaftliches Bauen im Nordwesten zwischen 1920 und 1950. Münster: Aschendorff.

REDACTIE TIJDSCHRIFT

•      Elpers, S.M., Hoogsteyns, M. & Reijnders, S. (Eds.). (2009). Quotidian. Journal for the study of everyday life in the Netherlands.

LEZINGEN ALS KEYNOTE SPEAKER

•      Elpers, S.M. (2009, september 16). Moet Frau Antje opgenomen worden in de Nederlandse musea? Utrecht, Salonbijeenkomst Nederlandse Museumvereniging: Holland-symbolen en de nationale identiteit.

OVERIGE LEZINGEN

•      Elpers, S.M. (2009, juni 08). Keerpunt? De wederopbouw van de verwoeste boerderijen tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. ‘s-Hertogenbosch, Oprichting Stichting De Brabantse Boerderij. Voor boerderij, erf, land en erfgoed.
•      Elpers, S.M. (2009, oktober 13). Wederopbouwboerderijen in Noord-Brabant. Oosterhout, Erfgoed in de praktijk. Actualiteiten en ontwikkelingen.
•      Elpers, S.M. (2009, november 27). Caught Between Tradition and Modernisation. Farmhouse Construction in Germany and the Netherlands from the 1930s to the 1950s. Leuven, conference ‘Rural change in Europe, 1935-1955: Continuity/Discontinuity?’

ONDERWIJS

•      Elpers, S.M. (2009). Erfenis van het verlies? Wederopbouwboerderijen en de culturele omgang met traditie, modernisering en de Tweede Wereldoorlog. Geschiedenis, BA: Nijmegen (2009, november 13).

BESTUUR

•      Bonner Gesellschaft für Volkskunde und Kulturwissenschaften, secretaris, vanaf 01-12-2005.

NIET-WETENSCHAPPELIJKE PUBLICATIE

•      Elpers, S.M. (2009). Volkscultuur en overheid: een geschiedenis. In Hester Dibbits, Richard Hermans, Jan.Jaap Knol, Gitta Luiten, Taco de Neef & Ineke Strouken (Eds.), Splitsen of Knopen? Over volkscultuur in Nederland (pp. 191-198). Rotterdam: NAi Uitgevers.
•      Elpers, S.M. (2009). Hollandser dan kaas. De geschiedenis van Frau Antje. Amsterdam: Amsterdam University Press.