skip to main content

14 maart 2009

Workshop Verhalen verzamelen tijdens Wereld Verteldag
Workshop over verhalen verzamelen, veldwerk, interviewtechnieken en verwerking.
Plaats: Utrecht
Tijd: 10.00 uur – 12.30 uur
Op 20 maart 2009 vindt Wereld Verteldag (World Storytelling Day) plaats. Het thema dit jaar is “buren ”. Wereld Verteldag wordt in Nederland georganiseerd door de Stichting Vertelcultuur. De Vertelacademie en het DOC Volksverhaal van het Meertens Instituut ondersteunen de Wereld Verteldag dit jaar door voorafgaand aan deze dag 10 liefhebbers van verhalen een workshop “verhalen verzamelen ” aan te bieden.
 
Na het volgen van deze workshop gaan de deelnemers tijdens Wereld Verteldag daadwerkelijk in hun eigen regio op pad om verhalen te verzamelen. Deze verhalen zullen worden gebruikt voor het wetenschappelijk onderzoek van het Meertens Instituut. De Stichting Vertelcultuur besluit medio september of wereld Verteldag in 2009 doorgang kan vinden.
 
Cursusnummer: W V1-2009
Docent: Ruben A. Koman
Prijs: gratis, vanaf 1 oktober meer informatie over de voorwaarden op deze website.
Deelname: voor iedereen die van verhalen houdt, er is geen speciale vertelervaring nodig.