skip to main content

Soundbites uit vervlogen tijden

ImageHet Meertens Instituut beschikt over een grote hoeveelheid geluidsopnamen met gesproken dialect. Ruim duizend uur aan bandmateriaal wordt momenteel gedigitaliseerd en in de toekomst toegankelijk gemaakt via internet.

Op 1 september is het Meertens Instituut samen met DANS (Data Archiving and Networked Services) begonnen aan het project Soundbites uit vervlogen tijden. Het doel van dit project is om de volledige collectie aan geluidsopnamen via internet toegankelijk te maken.

Op dit moment is slechts een kleine selectie van fragmenten te beluisteren op de website van het Meertens Instituut, via de sprekende kaart. Op deze kaart vindt u geluidsfragmenten van verschillende dialecten in Nederland, die in de jaren vijftig, zestig en zeventig door onderzoekers van het instituut zijn verzameld. Lees meer op de KNAW200-site…

Voor meer informatie over het project kunt u terecht bij Douwe Zeldenrust.