skip to main content

11 november 2008

Debat ‘Echte wetenschap: alfa versus beta’
Plaats: CREA Theater, Amsterdam.
Tijd: 20.00 uur

Debaters: Hans Bennis (hoogleraar UvA, directeur Meertens Instituut), Lucas Reijnders (hoogleraar Natuurwetenschappelijke milieuwetenschappen, UvA). Debatleider: Hans van Maanen (wetenschapsjournalist, auteur Encyclopedie van Misvattingen).

Hoe komen we aan echte kennis? Afhankelijk van wie je de vraag stelt krijg je een ander antwoord. Gaat het om zuivere experimenten? Of om de aannames aan het begin? Moeten die falsificeerbaar zijn? Maar historici of literatuurwetenschappers doen niet aan experimenten. Gaat het dan om de interpretatie van teksten? Om duiding en consensus? Dat is weer irrelevant voor natuurkundigen. Wat is échte wetenschap? Hans Bennis en Lucas Reijnders gaan onder leiding van Hans van Maanen in debat.

Plaats:
CREA Theater, Turfdraagsterpad 17, 1012 XT Amsterdam.

Toegang:
gratis voor studenten en medewerkers UvA/ € 5,- alle anderen. Reserveren niet mogelijk. Kaarten verkrijgbaar aan de balie vanaf 19.00 uur.

Inlichtingen:
020 – 525 1420
http://www.crea.uva.nl/lezingen