skip to main content

6 december 2008

cd-presentatie Onder de groene linde
Plaats: RASA, Utrecht
Tijd: 13.00 – 15.00u

Op zaterdagmiddag 6 december wordt de de langverbeide cd-box Onder de groene linde. 163 verhalende liederen uit de mondelinge overlevering verzameld door Ate Doornbosch e.a. gepresenteerd. Ate Doornbosch zelf (82) neemt dan in RASA (Utrecht) het eerste exemplaar in ontvangst. Tevens verschijnt deel IV van de boekenreeks Onder de groene linde.

De cd-box bevat 9 cd’s met originele geluidsopnames en een dvd met twee documentaires over Doornbosch’ beroemde radioprogramma. Aan dit monumentale werk, voorbereid door een werkgroep studenten muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht, werkten mee Ineke van Beersum als redactrice, Ate Doornbosch als adviseur, Mariël Hoogeslag als vormgeefster en Ruth van Baak Griffioen als vertaalster. Louis Peter Grijp is hoofdredacteur. De box komt uit op het label Music & Words, dat daarmee haar 25-jarig bestaan viert, in samenwerking met het Meertens Instituut.

Het project is financieel ondersteund door het SNS Reaal Fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Nederlands Centrum voor Volkscultuur, de M.A.O.C van Bylandt Stichting en de Stichting Fonds voor de Geld- en Effectenhandel.

Het vierde en laatste deel van de boekenreeks Onder de groene linde, verzorgd door Marie van Dijk en Henk Kuijer, verschijnt bij uitgeverij Aksant. Het is gewijd aan liederen over gelieven van ongelijke stand en alle problemen die dat met zich meebracht.

De cd en dvd-presentatie vindt plaats in RASA wereldculturencentrum, Pauwstraat 13a, Utrecht. Nabij hoek Oudegracht-Lange Viestraat. Entree is gratis. Graag uw deelname per e-mail aankondigen vóór 28 november bij tickets@rasa.nl

De box is vanaf maandag 8 december verkrijgbaar in de betere platenzaak en via enkele online winkels, als www.musicwords.nl, www.bol.com en www.rootsmailmusic.com.
____________________________________

PROGRAMMA 6 december 2008, 13.00 – 15.00 uur in RASA, Utrecht

Muzikale opening door Rosita en Herman Dewit van het Kliekske

Inleiding door Louis Peter Grijp

Fragment uit de film Het laatste lied van Pier Tania (1964)

Interview met Ate Doornbosch

Presentatie van veldwerkopnamen van de gezusters Jongbloed uit Amsterdam-West

Overhandiging eerste exemplaren aan Ate Doornbosch

Pauze

Webpresentatie van de Zingende Kaart van de Nederlandse Liederenbank

Paneldiscussie over het oude Nederlandse lied

Muzikale afsluiting door Wè-nun Henk

Borrel