skip to main content

De Zingende Kaart

ImageDe Nederlandse Liederenbank van het Meertens Instituut is sinds kort uitgerust met een nieuwe ingang, de Zingende Kaart. Deze optie geeft in één oogopslag de geografische verspreiding van opnames van elk gewenst lied. Daarbij laat de Zingende Kaart zien waar zo'n lied op verschillende melodieën werd gezongen.

Vanuit de kaart kan worden doorgeklikt naar de originele geluidsopnamen, afkomstig van Ate Doornbosch' radio-programma Onder de groene linde, de veldopnames uit de jaren '50 van zijn voorgangster Will Scheepers en andere opnames. De Zingende Kaart, zo genoemd naar analogie met de Sprekende Kaart met dialectopnamen uit het Meertens Instituut, werd ontwikkeld door Jan Pieter Kunst en Martine de Bruin. De Zingende kaart wordt getoond wanneer u na uw zoekopdracht in de Liederenbank links op de kaart-optie klikt.