skip to main content

7 januari 2009

Openingsdag expositie Er is er een jarig
rondreizende tentoonstelling bij het gelijknamige fotoboek
Plaats: Centrale Bibliotheek, Hoogstraat 110, Rotterdam

De expositie Er is er een jarig is van 7 januari tot en met 8 februari te zien in de Centrale Bibliotheek aan de Hoogstraat 110 in Rotterdam. Op de openingsdag houdt Kosmopolis Rotterdam samen met de bibliotheek om 15.00 uur een high tea voor vrouwengroepen die dan hun ervaringen over het vieren van verjaardagen uitwisselen. Voorts wordt tijdens de tentoonstelling de film Verjaardagen van toen getoond, een compilatie van amateurfilmopnames van 1935 tot 1985, evenals fragmenten uit verjaardagsfilms van nu en een serie uitnodigingen voor kinderfeestjes. Bij de tentoonstelling Er is er een jarig verscheen een gelijknamig fotoboek. Daarin de tachtig foto’s die Anneke Hilhorst met fotograaf Hans Aarsman selecteerde uit de 8000 platen die ze tijdens veertig verjaardagen maakte. Irene Stengs, cultureel antropologe bij het Meertens Instituut, beschrijft in het boek de geschiedenis en culturele context van kinderverjaardagen in Nederland. Het boek van Uitgeverij Veerhuis kost 19,95.