skip to main content

Nederlandse Bedevaartdatabank vernieuwd

ImageAan de Nederlandse Bedevaartdatabank is de 662e bedevaartplaats toegevoegd. Het gaat om het filiaalheiligdom van Lourdes (F.), de laatste nieuwe Nederlandse bedevaartplaats in het in Overijssel gelegen Tilligte. Ook is de website van de Nederlandse Bedevaartdatabank nu volledig vernieuwd.

 

Inzoomen op Heiligdommen

De Nederlandse bedevaartbank is geheel vernieuwd. De website is gemoderniseerd, sprekende illustraties van rituelen en relieken zijn toegevoegd en alle heiligdommen zijn nu ook letterlijk in kaart gebracht. Dit betekent dat met behulp van Google Maps de plaatsen direct op de topografische kaart kunnen worden gesitueerd of via de satelliet van bovenaf bekeken.

en

Nieuw!  662e Nederlandse bedevaartplaats, filiaalheiligdom van Lourdes (F.)

De laatste nieuwe Nederlandse bedevaartplaats in het in Overijssel gelegen Tilligte. Hier staat een door de lokale gemeenschap zelf gebouwde kapel waarin sinds 2003 Onze Lieve Vrouw van Lourdes wordt vereerd. Na enkele jaren van intensieve, regionale verering, heeft het Mariaheiligdom zich 'bewezen' als bedevaartplaats en is daarom op de 662e plaats opgenomen in de canon van de Nederlandse bedevaartcultuur. Intentieboeken ter plaatse getuigen van de wonderbaarlijke krachten die Maria van Lourdes, ook in een ver weg gelegen filiaalheiligdom, worden toegeschreven. Enkele van die teksten zijn op de website afgebeeld.