skip to main content

Edison voor Onder de Groene Linde

Na de Jahrespreis der deutschen Schallplattenkritik heeft de monumentale box Onder de Groene Linde ook een Edison gewonnen in de categorie Bijzondere Uitgave World. De ‘gewone’ World Edison ging naar Izaline Calister. De prijsuitreiking is op 18 november in Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven.

Het jury-oordeel: Bijzondere uitgave World: Various – Onder de Groene Linde.

Met deze uitgave van negen cd’s met traditionele Nederlandse volksmuziek uit de archieven van Onder de Groene Linde (programma van Ate Doornbosch), elk gegroepeerd rond een specifiek thema, komt voor het eerst het Nederlands muzikaal culturele erfgoed zo uitgebreid beschikbaar. De uitgave maakt verder indruk op de jury, door de zeer uitvoerige en fraai verzorgde gedrukte toelichting op de veldopnamen.

De box Onder de Groene Linde bestaat uit 9 cd’s, 1 dvd en een boek met 163 liederen uit de collectie veldopnamen van het Meertens Instituut.