skip to main content

Is HUN HEBBEN fout?

Demissionair minister Plasterk beweerde op 9 februari in een ingezonden brief in NRC Next dat hun hebben fout is en door hem niet zal worden toegelaten in de Nederlandse taal. Het Meertens Instituut wil weten wat andere sprekers van het Nederlands vinden van hun hebben, hij heb en jij   kan. Meld u nu aan voor het   Meertens Panel en geef uw mening.

Sinds kort heeft het Meertens Instituut (KNAW) een nieuwe mogelijkheid om te luisteren naar de mening van de Nederlander. De aloude Meertensvragenlijst die vanaf 1934 gebruikt is om gegevens te verzamelen over de diversiteit van taal en cultuur in Nederland is vervangen door digitale enquêtes. Liefhebbers van taal en cultuur kunnen zich aanmelden bij het Meertens Panel en door het invullen van de nieuwe vragenlijsten bijdragen aan beter begrip van Nederlandse taal en cultuur.

Op basis van de antwoorden van deze enquête zullen we voor de zomer bekend maken wat sprekers van het Nederlands vinden van deze taalverloedering. Is het echt zo slecht gesteld met onze taal of valt het allemaal wel mee…?

Ga naar http://www.meertens.knaw.nl/panel om u aan te melden bij het Meertens Panel.