skip to main content

Koninklijke onderscheiding voor Nicoline van der Sijs

Meertensmedewerkster, taalkundige en etymologe Nicoline van der Sijs is op 26 januari 2011 benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Zij krijgt de onderscheiding voor haar verdiensten als onderzoeker van het Nederlands, met vooral veel aandacht voor de ontwikkeling van onze taal in de loop van de verschillende tijdsperioden. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van het Genootschap Onze Taal en de Nederlandse Taalunie kreeg taalwetenschapper en  publicist Nicoline van der Sijs een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt door staatssecretaris Halbe Zijlstra. Lees hier zijn toespraak.

Nicoline van der Sijs is ook de initiatiefneemster van de etymologiebank. Deze is in november 2010 gelanceerd. In de etymologiebank kan men in één oogopslag alle informatie over een woord, woorddeel of uitdrukking vinden. Men kan er ook meer te weten komen over betekenisontwikkelingen, klankveranderingen en dergelijke.