skip to main content

10 juni 2011: CATCHPlus bijeenkomst

Plaats: Meertens Instituut, Amsterdam
Tijd: 9.30 uur- 17.00 uur

Op 10 juni vindt de volgende CATCHPlus bijeenkomst plaats in de Symposiumzaal op het Meertens Instituut.

Het ochtendprogramma bestaat uit een korte inleiding over de nieuwste technische ontwikkelingen bij CATCHPlus in het algemeen, en een uitgebreide update van de verschillende centrale diensten van CATCHPlus die van belang zijn voor alle Nederlandse erfgoedinstellingen. Er is ruim de gelegenheid tot vragen stellen, afstemmen, discussiƫren enz.

Het middagprogramma staat in het teken van de businessplannen waarbij het Gemeentearchief Rotterdam haar plan als voorbeeld zal presenteren. Verder verlenen o.a. DEN en CATCHPlus aan dit onderdeel hun medewerking. Ook hier is ruime gelegenheid om van gedachten te wisselen.

Na afloop is er een netwerkborrel waar iedereen contacten kan leggen of kan bijpraten.

Voorlopig Programma

  • 9.30 Ontvangst met koffie in de kantine van het Meertens Instituut
  • 10.00 Welkom door Paul Doorenbosch (Voorzitter Stuurgroep CATCHPlus)
  • 10.10 Update Centrale Diensten voor erfgoedinstellingen (Vocabulairebank, User Profile Repository, Persistent Identifiers, Workspaces, Annotation Repository) door Hennie Brugman, met discussie
  • 12.15 Lunch in kantine (Stuurgroepvergadering in de Rode Boog)
  • 14.00 Businessplannen voor erfgoed instellingen. Workshop: hoe schrijf ik mijn businessplan met als case study: het businessplan van het Gemeentearchief Rotterdam voor ChoralPlus. Bijdragen van o.a. DEN en CATCHPlus
  • 16.15 Netwerkborrel

Inschrijven:

Aanmelding is gratis maar inschrijving is verplicht (via projectbureau@catchplus.nl). Bij inschrijving graag vermelden of het om de ochtend, de middag of de hele dag gaat.