skip to main content

29 september 2011: Symposium ALFALAB ‘eHumanities in Praktijk’, Amsterdam

Plaats: Trippenhuis, Amsterdam

De afgelopen 2 jaar hebben onderzoekers en ontwikkelaars uit zes KNAW-instituten in het kader van Alfalab gebouwd aan Virtual Research Environments (VREs) voor geesteswetenschappelijke data. Op donderdag 29 september 2011 presenteren zij hun resultaten met demo’s en achtergronden van de ontwikkelde tools.

Alfalab is een experimenteel samenwerkingsverband tussen geesteswetenschappelijke KNAW-instituten. Alfalab pioniert in virtuele samenwerking en onderzoeksmethoden voor netwerken van geesteswetenschappelijke digitale data.

Alfalab omvat een TekstLab voor literair onderzoek, een GeoLab voor geografische toepassingen, en een LevensLab voor levensloopdata. Het Alfalab Portal en InterfaceLab zorgen voor transparante verbindingen en voor toegang tot en informatie over de verschillende VREs.

Alfalab bevordert interdisciplinair werken en serendipiteit van onderzoek door de data uit de verschillende VREs transparant beschikbaar te maken tussen de verschillende ‘labs’. Het symposium wordt omlijst met lezingen door onder andere dr. Annamaria Carusi (Oxford e-Research Centre) en drs. Joris van Zundert (Huygens ING, projectmanager Alfalab).

Geïnteresseerd? Deelname is gratis. Registreren voor deelname kan nu al via info@alfalab.knaw.nl.