skip to main content

Nieuw centrum voor onderzoek naar emoties en zintuigen

Eind 2011 is het Amsterdam Centre for Cross-Disciplinary Emotion and Sensory Studies ( ACCESS) van start gegaan, een initiatief van het Meertens Instituut en de Vrije Universiteit. Het centrum wil een nationaal platform bieden voor alle wetenschappers die zich richten op de fascinerende relaties tussen emoties, zintuigen en cultuur.

Op 10 februari a.s. vindt een eerste colloquium plaats, met als titel The Transmission of Emotions. Sprekers zijn Jos van Berkum, Agneta Fischer en Christian Keysers. Op 22 maart a.s. zal de Duitse historica Ute Frevert spreken over haar nieuwe boek Emotions in History: Lost and Found.

Voor wie meer wil weten of zich wil inschrijven voor het Transmission-colloquium, zie de ACCESS-website: http://emotionsandsenses.wordpress.com.

Afbeelding: Flickr, big six door busraaaaa.

Geplaatst op 20 januari 2012