skip to main content

Quotidian volume 3 online

Het derde nummer van Quotidian. Dutch Journal for the Study of Everyday Life staat online. Op 21 februari vond de presentatie plaats tijdens het symposium In de aanbieding van het Amsterdam Museum. Het discussiedossier van Quotidian staat in het teken van het begrip 'community' in de museum- en erfgoedwereld.

Het symposium 'In de aanbieding' werd georganiseerd door het Amsterdam Museum ter afsluiting van het succesvolle Buurtwinkels-project. Voorafgaand aan de presentatie van Quotidian verzorgde Paul van der Laar, hoogleraar stadsgeschiedenis, een lezing over het participatiemodel in Museum Rotterdam. Dit onderwerp sloot helemaal aan bij het actuele discussiedossier van Quotidian over het begrip ’community’ in de museum- en erfgoedwereld. Het nieuwe nummer staat sinds 21 februari op de site van Quotidian: www.quotidian.nl

Met bijdragen van John Helsloot (Meertens), Megan Raschig, Demelza van der Maas (VU) en Tessa Ver Loren van Themaat. Het discussiedossier bevat bijdragen van Dorus Hoebink (EUR), Annemarie de Wildt (Amsterdam Museum) en Albert van der Zeijden (VIE).