skip to main content

15 mei 2012: Dag van het Nederlandse lied

Plaats: Museum Speelklok, Steenweg 6, Utrecht
Tijd: 12.30 – 17.00 uur

De Dag van het Nederlandse lied is verbonden met het NWO-project Dutch Songs On Line, dat nu bijna drie jaar loopt. Tijdens deze middag brengt het DSOL-projectteam verslag uit van de laatste ontwikkelingen. Ook zal een programma worden gepresenteerd over het Nederlandse lied en de populaire muziek van de achttiende eeuw. Er worden vier lezingen gehouden (door Jos Koning, Marieke Lefeber en Peter van Kranenburg, Roeland Harms en Louis Peter Grijp) en bezoekers krijgen een rondleiding door het museum. Wie de Dag van het Nederlandse lied bezoekt, weet weer precies wat er op dit terrein gaande is!

Met het oog op het aantal beschikbare plaatsen wordt u verzocht uw komst aan te melden door middel van een mailtje aan Dieuwke van der Poel, graag uiterlijk 7 mei. De deelname aan de Dag is gratis, alleen de borrel na afloop is voor eigen rekening.

Zie hier het volledige programma:

12.30 uur: ontvangst met koffie en thee
13.00 uur: opening, mededelingen van Dutch Songs On Line
13.15 uur: Jos Koning – Dronke Jaap de boer op het concert. Van Elslands klucht als leidraad voor een zoektocht naar muzikale ideeën uit de achttiende eeuw
13.45 uur: Marieke Lefeber en Peter van Kranenburg – Digitale identificatie van melodieën op bellenspeelklokken
14.15 uur: rondleiding door het museum
14.45 uur: thee
15.15 uur: Roeland Harms – Adaptaties van populaire verhalen in liedjes en volksprenten
15.45 uur: Louis Peter Grijp – Muziek in De Bruiloft van Kloris en Roosje
16.15 uur: borrel
17.00 uur: museum gesloten