skip to main content

3-4 december 2012: Digitaal Erfgoedconferentie

Op maandag 3 en dinsdag 4 december 2012 organiseert Digitaal Erfgoed Nederland (DEN) in samenwerking met CATCHPlus de zevende editie van de Digitaal Erfgoedconferentie (DE conferentie). DE conferentie vindt dit jaar plaats in De Doelen, Rotterdam. Inschrijven met vroegboekkorting kan nog tot en met woensdag 31 oktober.

Download hier het voorlopig programma als pdf.

Thema

Het thema is dit jaar ‘Beter Weten – Interactie erfgoed en wetenschap’. Tijdens deze zevende editie van de Digitaal Erfgoedconferentie staat de vraag centraal hoe erfgoedinnovatie en wetenschap elkaar beïnvloeden. Met andere woorden: What can science do for you and what can you do for science?

Digitaal erfgoed en wetenschap groeien naar elkaar toe. Steeds meer erfgoedinstellingen werken samen met universiteiten en bedrijven om kennisintensieve en innovatieve producten te maken waar beide partijen baat bij hebben. Het CATCHPlus-project bijvoorbeeld bouwt software en diensten om erfgoed toegankelijk te maken en houden.

Doelgroep

De Digitaal Erfgoedconferentie 2012 is hét evenement voor alle professionals die werken met digitaal erfgoed; van wetenschappers uit de e-humanities tot beleidsmakers en besluitvormers in de digitaal erfgoedsector.

Schrijf je snel in!

Als je zeker wilt zijn van een plaats, raden we aan niet te lang te wachten met inschrijven. Vanaf 2012 heeft DE conferentie een iets kleinschaliger karakter dan voorheen. Hierdoor is er een limiet aan het maximale aantal deelnemers dat toegelaten kan worden.

Inschrijven kan via het online inschrijfformulier.