skip to main content

Hoorcollege op cd over taalverloedering

Hoe komt het dat onze taal voortdurend aan het veranderen is? Moeten we ons zorgen maken over taalverloedering of ons juist verheugen in de vitaliteit van onze taal? Bij uitgeverij Home Academy is voor het eerst een cd-box over taal verschenen: vier cd's met een college van Marc van Oostendorp over verandering in de Nederlandse taal.

Behalve de standaardtaal worden er in Nederland nog duizenden andere soorten Nederlands gesproken: de oude dialecten, de nieuwe straattaal, chat-taal en nog veel meer. Hoe komt het dat onze taal voortdurend aan het veranderen is? Is het niet onhandig voor de communicatie dat iedereen net een beetje anders praat? Moeten we ons zorgen maken over taalverloedering of ons juist verheugen in de vitaliteit van onze taal? Marc van Oostendorp gaat in zijn colleges in op deze vragen én op duizend jaar geschiedenis van het Nederlands.

De colleges kunnen worden besteld op cd of worden gedownload als mp3-bestand. Meer informatie is te vinden op de website van de uitgever. U kunt de cd-box ook bestellen bij Onze Taal.