skip to main content

Nederlands Dagboekarchief vindt onderdak bij Meertens Instituut

Vanaf 11 februari biedt het Meertens Instituut onderdak aan de snel groeiende collectie van ongepubliceerde dagboeken, autobiografieën en memoires van het Nederlands Dagboekarchief. Doel van beide instanties is deze documenten van de ondergang te behoeden en in dienst te stellen van wetenschappelijk en particulier onderzoek en onderwijs. Het Nederlands Dagboekarchief is een aparte collectie van het Meertens Instituut.

Beide organisaties hopen elkaar te versterken met deze alliantie. ‘Persoonlijke verhalen van bijvoorbeeld verpleegsters, leraren, bestuurders, huisvrouwen of immigranten blijken keer op keer een bron van informatie te zijn op het gebied van onder andere geschiedenis, sociale geschiedenis, cultuurgeschiedenis, letterkunde en psychologie’ aldus Monica Soeting, samen met Mirjam Nieboer initiatiefneemster van het Nederlands Dagboek Archief. ‘Wij zijn dan ook erg blij met de samenwerking én het onderdak dat het Meertens instituut ons biedt’.

Het Meertens Instituut is een onderzoeksinstituut dat zich bezighoudt met de bestudering en documentatie van Nederlandse taal en cultuur. Centraal staan de verschijnselen die het alledaagse leven in onze samenleving vormgeven.

‘Ons doel is een bijdrage te leveren aan het bestuderen en bewaren van ‘vergeten geschiedenissen’, aldus de oprichters van het Nederlands Dagboek Archief, ‘Door de samenwerking met het Meertens Instituut krijgen persoonlijke levensverhalen en kleine geschiedenissen de plek en zorg die ze verdienen.’

U bent van harte welkom bij de feestelijke start op 11 februari. De bijeenkomst begint om 16.uur in het Meertens Instituut. Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met het Nederlands Dagboekarchief via info@dagboekarchief.nl.

Meer informatie over het Nederlands Dagboekarchief via www.dagboekarchief.nl.