skip to main content

Aanbieding eerste Levensboek aan Meertens Instituut

Levensverhaal

Op 30 mei 2013 was er een feestelijke bijeenkomst op het Meertens Instituut: het eerste Levensboek werd aangeboden voor het archief. Het Levensboek is een initiatief van de afdeling Almere van de vereniging Humanitas. In het eerste Levensboek staat het levensverhaal van Elly IJsendijk opgetekend door Carla Prins. Levensboeken fungeren als een soort memoires en kunnen later – als ze er aan toe zijn – bijvoorbeeld gelezen worden door de kleinkinderen.

In de collectie

Het eerste exemplaar van het Levensboek van Elly IJsendijk werd op 30 mei door Henriëtte van der Meij van Humanitas aangeboden aan Theo Meder, onderzoeker aan het Meertens Instituut in Amsterdam. Het instituut is geïnteresseerd in de Levensboeken omdat het zich qua documentatie en onderzoek richt op Nederlandse taal en cultuur, en meer in het bijzonder de cultuur van het dagelijkse leven. Met de afdeling Almere van Humanitas is overeengekomen dat ook toekomstige Levensboeken door het Meertens mogen worden gearchiveerd voor toekomstig onderzoek.

foto © Gert Schutte