26 juni 2013

Van Lidwina tot Jomanda: Zieners, Profeten en Genezers

Radioprogramma OVT van de VPRO brengt deze zomer een serie over zieners, profeten en genezers. Onderzoeker religieze cultuur Peter Jan Margry heeft bijgedragen aan deze serie, vanaf 7 juli te horen op radio 1 tussen 10.00 uur en 12.00 uur.

Aan bod zullen komen: Liduina van Schiedam, Jan van Leiden, Antoinette Bourignon de la Porte, Greet Hofmans, Ida Peerdeman en de Vrouwe van Alle Volkeren, Lou de Palingboer, Johan Maasbach, Jomanda en Lenie de Boer-Van den Bronk.

Het materiaal van de onlangs overleden blinde gebedsgenezeres Lenie de Boer-Van den Bronk is recentelijk geschonken aan het Meertens Instituut.

Meer informatie op http://www.radio1.nl/ovt.

Foto: Nederlandse Jomanda avant la lettre: gebedsgenezeres Lenie de Boer-Van den Bronk († 2012).