skip to main content

Cursus Korterlands

Beste deelnemers aan de cursus Korterlands,

Leuk dat jullie meedoen aan de cursus Korterlands in het eerste blok van het cursusjaar 2015-2016.

De leesstof van het college zal voor een deel bestaan uit eigen werk. In mei van dit jaar is mijn boek Korterlands; anarchie in de schrijftaal verschenen bij uitgeverij Prometheus / Bert Bakker (ISBN 9789035138070). Dit boek vormt het raamwerk voor de colleges. Ik ga er vanuit dat jullie dit boek aanschaffen (€ 19,95). Daarnaast heb ik voor elk college nog extra stof die we zullen behandelen. Soms hoofdstukken van mij die het boek niet of in andere vorm gehaald hebben. Soms verwante literatuur van collega's of mijzelf.

Met vriendelijke groeten

Hans Bennis

 

De zeven colleges (telkens op maandag van 15-17 uur) hebben de volgende inhoud:

week 1: 31 augustus

week 2: 7 september

  • Korterlands 32-80
  • Hans Bennis (2001) 'Lopen twee mannen in de Damstraat', in Theo Meder (red.) 'Er waren een Marokkaan, een Turk en een Nederlander …; volkskundige en taalkundige opstellen over het vertellen van moppen in de multiculturele wijk Lombok', Stichting beheer IISG, 103-113.        

week 3: 14 september

week 4: 21 september

week 5: 28 september

week 6: 5 oktober

week 7: 12 oktober

week 8: 19 oktober

  • schriftelijk tentamen