Publicatiedatum: 1 april 2015

Jiddisj in ‘the spotlight’ (met lezing van Marc van Oostendorp)

Een zondag met live muziek van één van de beste vertolkers van het Jiddisje lied, een interessante lezing door Marc van Oostendorp over het Jiddisj in het Amsterdams, en uiteraard heerlijke (kosjere) hapjes!

Zondag 3 mei 2015 organiseert Crescas een bijzondere muzikale middag in het teken van het Jiddisj, met Niki Jacobs in de hoofdrol. Begeleid door haar accordeonist, zingt Niki liederen uit haar nieuwe voorstelling Mameloshn. Beroemde wereldhits die vertaald zijn naar het Jiddisj. Het belooft een ode te worden aan het Jiddisj, een levende Joodse taal die in Antwerpen en New York vandaag de dag nog veelvuldig wordt gesproken.

Marc van Oostendorp (onderzoeker aan het Meertens Instituut en hoogleraar Fonologische Microvariatie aan de Universiteit Leiden) geeft een boeiende lezing over de geschiedenis van het Jiddisj en de invloed die de taal heeft gehad op het Amsterdamse taalgebruik. Marc van Oostendorp is een inspirerende taalkundige en een graag geziene gast zowel op radio en televisie als in diverse kranten.

De eerste consumptie is bij de entreeprijs inbegrepen. Wij zorgen ook voor kosjere snacks.

tijd:    aanvang 15.30 uur (inloop vanaf 15:00), het programma eindigt om 17.30 uur
theater:    Betty Asfalt Complex, Nieuwezijds Voorburgwal 280, Amsterdam
entrée:    € 10, inclusief concert, lezing, drankje en kosjere hapjes
inschrijven:    vóór donderdag 30 april

Meer informatie op de website van Crescas.