skip to main content

30 mei 2015: De Taalschatten van de Taalstaat: Het lied dat onze moeder zong

De liederen van de gezusters Dings gaan over de gewone, maar belangrijke dingen in het menselijk leven. Anna en Jeannette hebben de liederen horen zingen door hun grootouders, ouders, familieleden en kennissen, ze hebben ze ook geleerd op school en van de radio. Dankzij hun sterke geheugen hebben ze veel van die liederen onthouden. De liederen zijn nu gebundeld en de Taalstaat voegt ze toe aan hun schatkamer.

Het lied dat onze moeder zong, geschreven door Ton Dekker en Henk Kuijer, geeft een inkijk in de vroegere liedcultuur op het Brabantse platteland. 

Ton Dekker (oud-medewerker Meertens Instituut) en Henk Kuijer hebben tussen 1991 en 1999 in het Brabantse dorp Liessel ruim vijfhonderd liederen van de gezusters Anna van Gog-Dings (1917-) en Jeannette van der Putten-Dings (1920-2011) op band vastgelegd. Meer informatie.