skip to main content

SagenJager voor Arnhem en omgeving

Het Meertens Instituut heeft naar aanleiding van het Sprookjesfestival in Arnhem een nieuwe route voor de SagenJager ontwikkeld. Het is een fietsroute door Arnhem, Velp en Rozendaal, door stedelijk gebied, maar ook de natuur in over de Veluwe.

Hermsen de Weerwolf

In de route zijn volksverhalen opgenomen uit alle tijden die op enige manier bij de locatie passen. Zo kan de fietser lezen over het onstaan van de heuvels aan de rand van de Veluwe en stopt men bij de Rozendaalseweg voor het verhaal over Hermsen de Weerwolf, die daar gewoond zou hebben. Bij de dierentuin wordt een modern broodjeaapverhaal verteld over een dwergpinguïn in een rugzak.

Sprookjesfestival

De route begint en eindigt bij het centraal station van Arnhem en is 32 kilometer lang en bevat 22 verhalen. De route is makkelijk aan te passen aan persoonlijke wensen.

Vanaf de start van het Sprookjesfestival op 24 oktober 2015 zal de Arnhemse sagenroute te vinden zijn op www.sagenjager.nl.