skip to main content

Nieuwsbrief april 2016

In de nieuwsbrief van april aandacht voor de vernieuwde Kaartenbank. De toevoegingen in april 2016 betreffen onder andere alle ruim 2400 kaarten uit de zestien delen van de Reeks Nederlandse Dialecten (RND), alle 9000 kaarten uit de grote regionale dialectwoordenboeken (Woordenboek van de Brabantse, Limburgse, Vlaamse, Gelderse dialecten), en enkele honderden kaarten van de Atlas Linguarum Europae, een meerdelige Europese taalatlas die sinds 1983 onregelmatig verschijnt. Ook de zoekfunctionaliteiten zijn verbeterd en uitgebreid.

Nieuw in de collectie is de Biografie van het Gronings, een dik boekwerk over de Groningse streektaal van Siemon Reker, uitgegeven ter gelegenheid van zijn afscheid als hoogleraar Groninger taal en cultuur. De Vraag van de Maand gaat over de oorzaken van taalvariatie en waarom we elkaar ondanks alle verschillen toch kunnen verstaan.