skip to main content

Dagboekarchief krijgt dagboeken van een beer

Het Nederlands Dagboekarchief heeft woensdag 20 juli de dagboeken gekregen van logeerbeer Roos van basisschool De Burgst in Breda.

Het idee kwam van juf Gerdy. In 1998 nam zij voor haar klas – de jongste groep van de basisschool – Roos de Beer mee. Ieder weekend mocht Roos mee uit logeren bij een van de kinderen.

De kinderen (en hun ouders) hielden een dagboek bij van de logeerpartij. Een ding is zeker: de beer heeft ontzettend veel meegemaakt. De dagboekverslagen geven een fascinerend tijdsbeeld van het dagelijks leven van deze kinderen, van 1998 tot juni 2016. De dagboekverslagen, het ene nog mooier dan het andere, zijn verzameld in 14 dikke ordners die nu naar het Dagboekarchief gaan, want juf Gerdy gaat met pensioen. Met de handtekening van Noa en Levi op het contract, twee kinderen uit de laatste groep van juf Gerdy, werd de overdracht officieel. 

 

Lees meer over het Dagboekarchief