skip to main content

Livestream van discussie tussen Van den Bosch en Bennis

Antal van den Bosch, sinds 1 januari 2017 de nieuwe directeur van het Meertens Instituut, ging op 21 februari 2017 tijdens de debatavond Het Bureau: hoe nu verder? in discussie met Hans Bennis, de voormalige directeur van het instituut en sinds 1 februari de algemeen secretaris van de Nederlandse Taalunie, over de betekenis van het Meertens Instituut voor Nederland. Hoe gaat het onderzoek naar de Nederlandse taal en cultuur verder? Hoe worden actuele kwesties zoals de toekomst van het Nederlands in het hoger onderwijs aangepakt? Antal heeft een meer technologische achtergrond: hoe zal dit het onderzoek beïnvloeden?

De avond is georganiseerd door de Alumnikring Taalwetenschap (AUV), die de discussie met een livestream heeft uitgezonden. De opname is nog steeds terug te zien (link naar Facebookpagina).  
 

Foto: Simone Wolff