skip to main content

Maart 2017: Hostiewonder in de Heilige Stede

In de afgelopen dagen werden de Stille Omgang, de processie die stilzwijgend door het centrum van Amsterdam gelopen wordt op een zaterdagnacht in maart, en het Mirakel van Amsterdam, het hostiewonder uit 1345 dat ten grondslag ligt aan de Stille Omgang, in verschillende media belicht.

Ook het Nederlands Dagblad besteedt op 17 maart 2017 in het artikel: 'De stilte, de nacht en het wonder' uitvoerig aandacht aan het Mirakel van Amsterdam en de Stille Omgang en richt zich daarbij, samen met etnoloog Peter Jan Margry van het Meertens Instituut, op de roerige geschiedenis van de Heilige Stede, de kerk die ooit gebouwd werd op de plek van het wonder. 

 
Zie ook:

• Het artikel 'Een betwiste devotie: de Stille Omgang' van 14 maart 2017 in het Reformatorisch Dagblad.
• De lezingen over het Mirakel van Amsterdam op 5 april 2017 en 7 april 2017.

Foto: Flickr.com, The spire of the Heilige Stede above the Rokin door Aidan Wakely-Mulroney (CC BY-NC-ND 2.0)