skip to main content

September 2017: De aantrekkingskracht van alternatieve geneeswijzen

De aantrekkingskracht van alternatieve behandelaars: alternatieve geneeswijzen zijn een niet te verwaarlozen onderdeel van de Nederlandse gezondheidszorg. Volgens de jongste peiling van het Centraal Bureau voor de Statistiek uit 2014, laat één miljoen Nederlanders zich alternatief behandelen. Het Meertens Instituut enquêteerde vorig jaar 1.400 mensen van wie ongeveer de helft zei op dat moment een alternatieve behandeling te ondergaan. Het overgrote deel van die mensen, 83 procent, is volgens het Meertens Instituut hoogopgeleid. Toch is er weinig zicht op bij wie deze patiënten terecht komen en wat ze precies ondergaan. 
Lees verder in NRC.


Lees ook het artikel n.a.v. de
enquête naar alternatieve geneeswijzen, dat eerder in de nieuwsbrief van het Meertens Instituut verscheen.