8 november 2017

Nieuwsbrief november 2017

In de nieuwsbrief van november een interview met Folgert Karsdorp van het Meertens Instituut, die samen met onderzoekers van de Universiteit Antwerpen de literaire robot AsiBot ontwikkelde. 

AsiBot speelt een belangrijke rol tijdens de Nederland Leest-campagne die op 1 november van start ging met het thema 'robotica'. Het boek Ik, robot dat deze maand gratis verspreid wordt via de bibliotheken, bevat behalve negen verhalen van Asimov ook een vervolgverhaal van Ronald Giphart, dat hij schreef samen met AsiBot. Lezers kunnen sinds 6 november ook zelf online experimenteren met AsiBot. Verder in de nieuwsbrief de Vraag van de Maand, die helemaal niets met robots te maken heeft. Een lezer vroeg zich af: Werden nonnen vroeger weleens ingemetseld in de muur van een kerk of klooster?