In de media

Februari 2018: De geschiedenis van het Olympisch Stadion in Amsterdam

In maart is in het Olympisch Stadion van Amsterdam het WK schaatsen. Bijna niemand weet dat het Olympisch Stadion, dat in 1928 gebouwd werd voor de Olympische Spelen, in de jaren '30 en na de Tweede Wereldoorlog het toneel is geweest voor grootse Rooms-Katholieke manifestaties. Een van de redenen is het verbod op Rooms-Katholieke processies, die vanwege de verzuiling niet zichtbaar mochten plaatsvinden. Het Olympisch Stadion was een besloten plek waar veel mensen konden bijeenkomen zonder dat er aanstoot aan genomen werd.

Het radioprogramma Zin in Weekend van Radio 5 sprak in het stadion af met historicus Peter Jan Margry van het Meertens Instituut. (Vanaf ca. 46:00.)

Foto: Collectie Stadsarchief Amsterdam. Luchtfoto van het Olympisch Stadion, Stadionplein 20, en omgeving gezien in noordoostelijke richting. Midden de Amstelveenseweg en de Stadionweg. Onderaan de Schinkel. 26 juni 1938.