In de media

Juni 2018: André Hazes-aansteker

NRC beschrijft in een korte serie de inhoud van diverse rommelbakjes en klopt voor deel twee aan bij hoogleraar Irene Stengs van het Meertens Instituut.
 
Irene Stengs rookt niet, maar ze is heel blij met haar André Hazes-aansteker. Een trofee, vindt ze. „Die heb ik gekocht in het DeLaMar Theater na afloop van de musical Hij gelooft in Mij.” Ze is bijzonder hoogleraar Antropologie van ritueel en populaire cultuur aan de VU en als onderzoeker verbonden aan het Meertens Instituut. André Hazes en alles wat hem omringde was en is een van haar onderzoeksobjecten. „En hij was natuurlijk zelf wel een stevige roker.” Lees verder.
Zie ook het eerder verschenen artikel over het onderzoek naar André Hazes: 'André is cultureel erfgoed.'
 
Foto: Simone Wolff