skip to main content

Vertrokken Nederlands: tweede enquête over de Nederlandse cultuur in den vreemde online

In de nieuwsbrief van juni 2018 besteedden we aandacht aan Vertrokken Nederlands, het grootschalige onderzoek dat Nicoline van der Sijs van het Meertens Instituut samen met de Taalunie uitvoert naar de taal van Nederlandse en Vlaamse emigranten.
 
Ondertussen hebben al meer dan 4000 mensen de eerste enquête ingevuld. Er is nu een tweede enquête opgesteld, die gaat over de Nederlandse cultuur in den vreemde en over behoeftes aan ondersteuning. De Nederlandstalige enquête is hier te vinden. 
De Engelstalige enquête staat hier
Graag verzoeken wij u de enquête door te sturen naar geëmigreerde familieleden, of de enquête in te vullen in het geval dat u zelf emigrant bent. Voor degenen die de eerste enquête nog niet hebben ingevuld, die is hier te vinden.
De Engelstalige variant staat hier.
 
Meer informatie over het project is te vinden op de projectwebsite Vertrokken Nederlands – Emigrant Dutch en via de Facebookgroep Vertrokken Nederlands, waarvoor iedereen zich kan aanmelden.