skip to main content

November 2018: Hoe klonk het Amsterdams in de 19e eeuw?

Hoe klonk het Amsterdams in de 19e eeuw? Het Meertens Instituut onderzoekt dit in het kader van het project Amsterdam Time Machine, een virtuele reconstructie van het historische Amsterdam naar voorbeeld van een soortgelijke reconstructie van het oude Venetië. 

Het project werd gepresenteerd op het Drongo Talenfestival, waar Nicoline van der Sijs, hoogleraar historische taalkunde en coördinator van dit taalonderzoek, live door radiopresentator Frits Spits van De Taalstaat geïnterviewd werd. Luister naar het gesprek met Van der Sijs, en naar de historische opnames uit Amsterdam die tijdens de uitzending van De Taalstaat de revue passeerden.

Wil je testen hoe goed jouw Amsterdams is? Nicoline van der Sijs ontwikkelde samen met tijdschrift Quest een quiz.