skip to main content

Geluidskunstenaar maakt serie podcasts over Meertens-audiocollectie

Geluidskunstenaar Elise 't Hart is sinds oktober Artist in Residence bij het Meertens Instituut. Zij beluistert opnames uit de grote audiocollectie van het instituut, en is daarbij vooral geïnteresseerd in huisgeluiden, zoals krakende vloeren en rinkelende kopjes. Het zijn de geluiden die de onderzoekers juist negeren wanneer zij dialecten, liedjes of volksverhalen bestuderen. De komende maanden maakt 't Hart een serie podcasts die te beluisteren zijn via onze website: /nieuws-agenda/artist-in-residence/
 
Over Elise 't Hart
Elise ’t Hart (1991, Den Haag) studeerde in 2013 af aan de kunstacademie in Utrecht. In het laatste jaar van de academie richtte zij het Instituut voor Huisgeluid op, waarmee ze cum laude afstudeerde en waarvoor ze de Jan Zumbrinkprijs won. Sindsdien vormt het Instituut voor Huisgeluid de rode draad in haar werk. Het vormt het begin van een grote verzameling en documentatie van allerlei geluiden die je thuis tegenkomt. Het Instituut voor Huisgeluid wordt op verschillende plekken uitgenodigd om tijdelijk te komen werken. Bijvoorbeeld door de Gemeente Utrecht, tentoonstellingsruimtes als DordtYart en Extrapool, bij particulieren thuis of in een bedrijf of zoals momenteel het geval: als Artist in Recidence bij het Meertens Instituut.
 
Foto: wasrollen uit de archieven van het Meertens Instituut. Copyright Elise 't Hart.