In de media

November 2019: Convenant voor de bescherming van de Limburgse taalcultuur

In 1997 werd het Limburgs door de overheid erkend als officiële regionale taal. Op 6 november ondertekende minister Knops het convenant Limburgs met de provincie Limburg. Dat moet ervoor zorgen dat de Limburgse taalcultuur beter beschermd wordt, want het dialect dreigt te verdwijnen. Leonie Cornips, bijzonder hoogleraar taalcultuur aan Meertens Instituut en Universiteit Maastricht, vertelt op de radio dat het dialect vooral bij de allerkleinsten aan het verdwijnen is, bij de peuters en jonge kinderen. Welke maatregelen zouden er genomen kunnen worden? Luister naar het interview op NPO Radio 1.

Lees ook de Vraag van de Maand uit onze nieuwsbrief van april 2019: Wat betekent erkenning van het Limburgs in de praktijk?

Foto: Simone Wolff