skip to main content

Nieuwsbrief december 2019

In de nieuwsbrief van december leest u een uitgebreid verslag van het publiekssymposium De Boerderij, dat in november plaatsvond op het Meertens Instituut. Verder aandacht voor de nieuwe Artist in Residence, Jasmijn Visser, die in het nieuwe jaar de relatie gaat onderzoeken tussen de Nederlandse cultuur enerzijds en het klimaat en het weer anderzijds. Op die manier hoopt ze de discussie over klimaatverandering te stimuleren. Ook staan we stil bij de eerste resultaten van het wereldwijde onderzoek naar Nederlandse taal, cultuur en identiteit onder geëmigreerde Nederlanders en Vlamingen. In de Vraag van de Maand geeft projectleider Nicoline van der Sijs een nadere toelichting op de vraag hoe deze emigranten Sinterklaas vieren.

Foto: http://www.meertens.knaw.nl/beeldenbank/app/detail/106  afbeelding Ús mem