skip to main content

Nieuwsbrief januari 2020

In de nieuwsbrief van januari besteden we aandacht aan de Vragenlijstenbank. Hierin is een groot deel van de vragenlijsten terug te vinden die sinds 1931 door het Meertens Instituut verstuurd worden naar informanten in Nederland en Vlaanderen. De met de hand geschreven antwoorden zijn ingescand en deels overgetypt door vrijwilligers, waardoor ze nu makkelijk doorzoekbaar zijn. Verder leest u meer over een nieuwe tentoonstelling in Huis van het Boek in samenwerking met dj Ruud de Wild, de Koninklijke Bibliotheek en het Meertens Instituut. Stagiair Guido Moerwijk geeft een antwoord op de vraag hoe de Glorieuze overtocht in 1688 werd beschreven in 17e eeuwse Nederlandse kranten. 

Afbeelding: Aankomst van Willem III in Londen in december 1688. Prent van Romeyn de Hooghe.