skip to main content

Religiewetenschapper Sakina Loukili één van de twaalf nieuwe Faces of Science

Hoe ziet je leven eruit als je wetenschapper wordt? Religiewetenschapper Sakina Loukili is één van de twaalf nieuwe Faces of Sciences die gaan bloggen over hun leven in de wetenschap. De onderzoekers zullen verslag doen van hun dagelijks bestaan in de wetenschap, in filmpjes en blogs. 
 
Sakina Loukili (29), één van de nieuwe 'gezichten', is religiewetenschapper aan het Meertens Instituut bij de onderzoeksgroep NL-LAB en aan de VU. Haar onderzoek richt zich op DENK en NIDA, politieke bewegingen die zich verzetten tegen rechts-populisme en opkomen voor de stem van islamitische Nederlanders. Sociale media zijn daarbij cruciaal. Nederlandse politici spreken vaak over de ‘joods-christelijke’ wortels van Nederland: daar horen moslims niet bij. Maar welke rol speelt religie hier nu eigenlijk?
 
Op de site Facesofscience.nl bloggen al meer dan zestig andere promovendi over hoe het is om te werken in de wetenschap. De twaalf nieuwe Faces of Science doen aan verschillende Nederlandse universiteiten en academische instellingen onderzoek naar onderwerpen als hiphop en de Nederlandse identiteit, de hersenen van MS-patiënten, vrouwenstemmen in de geschiedenis van de filosofie, en wat er met migranten gebeurt als ze Europa uit worden gezet. 
 
Meer lezen:
 
>> Naar de twaalf nieuwe Faces of Science
>> NL-Lab is een cross-disciplinaire onderzoeksgroep die de komende jaren onderzoek zal doen naar de Nederlandse identiteit. Onlangs organiseerde de groep zijn eerste bijeenkomst: een themamiddag over de smaak van Nederland.