skip to main content

Help onze stagiaire bij haar onderzoek naar stille tochten!

Regelmatig stellen we hier studenten aan u voor die stage lopen bij het Meertens Instituut en uw hulp kunnen gebruiken bij het doen van hun onderzoek. Deze keer is het de beurt aan UvA-student Lisanne Renes. Voor haar afstudeeropdracht over stille tochten heeft ze onderzoeksgegevens nodig die ze met behulp van een vragenlijst wil verzamelen. We stellen Lisanne en haar onderzoek hieronder graag aan u voor!

 

Vragenlijst Stille Tochten
 

Lisanne Renes doet de masteropleiding Heritage and Memory Studies aan de UvA en werkt als stagiaire mee aan het project Stille Tochten van het Meertens Instituut. Dit project wordt begeleid door etnoloog Peter Jan Margry. Lisanne onderzoekt de rol en betekenis van de stille tocht in de afgelopen 20 jaar, bijvoorbeeld door interviews te houden met organisaties, gemeenten en individuen die bij stille tochten betrokken zijn geweest. Zij is ook erg benieuwd naar uw ervaringen. Wat betekent de stille tocht voor u?

Hiertoe heeft Lisanne de vragenlijst Stille Tochten opgesteld. De vragenlijst is bedoeld voor iedereen, ongeacht of u wel of niet aan een stille tocht heeft deelgenomen. De vragenlijst is volledig anoniem en met de verzamelde data wordt omgegaan volgens de strenge richtlijnen conform de regelgeving. De vragenlijst is geopend tot en met 24 april 2020 en het invullen duurt ca. 15 minuten.

>> Naar de vragenlijst Stille Tochten

Wilt of kunt u de vragenlijst niet invullen, maar heeft u wel ervaringen met het deelnemen aan of organiseren van een stille tocht? En wilt u daarover (telefonisch en/of per e-mail) verder in gesprek gaan? Dan zou Lisanne graag met u in contact komen. U kunt een e-mail sturen naar lisanne.renes@meertens.knaw.nl. Kent u iemand die ervaringen heeft met het deelnemen aan of organiseren van een stille tocht? Deel deze oproep gerust. (Door op deze oproep te reageren geeft u ons toestemming om u te contacteren, en om de gegevens die u opstuurt te gebruiken voor geesteswetenschappelijk onderzoek.)

Namens Lisanne: hartelijk dank voor uw hulp!

>> Privacyverklaring van het Meertens Instituut en richtlijnen Data Research Management
>> Stage lopen bij het Meertens Instituut? Neem een kijkje bij de vrije stageplaatsen

Foto: Flickr.com, Stille tocht (CC BY-NC-ND 2.0)