skip to main content

Help onze stagiaire Xamorah bij haar onderzoek over het gebruik van het Nederlands en Sranan Tongo

Regelmatig stellen we hier studenten aan u voor die stage lopen bij het Meertens Instituut en uw hulp kunnen gebruiken bij het doen van hun onderzoek. Deze keer is het de beurt aan de UvA-student Xamorah Henar, die we hieronder graag aan u voorstellen!

Vragenlijst Sranan Tongo

Xamorah Henar volgt de onderzoeksmaster Linguistics aan de UvA en doet een stage-onderzoek bij NL-Lab, een onderzoeksgroep die onder het KNAW Humanities Cluster en het Meertens Instituut valt. Ze wordt begeleid door sociolinguïste Leonie Cornips. Xamorah doet onderzoek naar het gebruik van Sranan Tongo door Surinaamse Nederlanders. Ze richt zich op de vraag of de verschillende generaties in Nederland in het gebruik van Sranan Tongo en Nederlands overeenkomen of verschillen.

Om onderzoeksgegevens te verzamelen heeft Xamorah een vragenlijst opgesteld over het gebruik van het Nederlands en Sranan Tongo en hoe deze talen worden ervaren. De vragenlijst is bedoeld voor een ieder die een Surinaamse achtergrond heeft en familieleden heeft die Sranan Tongo spreken, maar het zelf spreken van Sranan Tongo is geen noodzaak. Het onderzoek is volledig anoniem en met uw gegevens zal conform de regelgeving worden omgegaan. De vragenlijst is geopend tot en met 22 mei 2020 en het invullen duurt ca. 15 minuten.

Naar de vragenlijst Sranan Tongo

Diepte-interviews
Naast de vragenlijst neemt Xamorah ook diepte-interviews af. Als u mee wilt werken aan het interview kunt u een e-mail sturen naar xamorah.henar@huc.knaw.nl.

Namens Xamorah: hartelijk dank voor uw hulp! Deelt u deze oproep gerust, daar doet u Xamorah een groot plezier mee.

>> Privacyverklaring van het Meertens Instituut en richtlijnen Data Research Management.
>> Stage lopen bij het Meertens Instituut? Neem een kijkje bij de beschikbare stageplaatsen.