skip to main content

E-data & Research juni 2020 verschenen

Lees alles over het delen en hergebruiken van data in de nieuwste E-data & Research. Met in dit nummer onder andere aandacht voor het onderzoek van Rutger van Koert naar computerherkenning van Nederlands gotisch drukwerk en dat van Melvin Wevers die een algoritme ontwikkelt om historisch beeldmateriaal te herkennen. Beiden werken voor het KNAW Humanities Cluster.

E-data & Research is de nieuwsbrief over data en onderzoek in de alfa- en gammawetenschappen. Het blad bevat artikelen voor onderzoekers en studenten en eenieder die zich betrokken voelt bij de ontwikkelingen in opslag en hergebruik van digitale onderzoeksgegevens.

E-data & Research verschijnt drie keer per jaar en wordt mogelijk gemaakt door: CentERdata, CLARIAH, DANS, KNAW Humanities Cluster, de Koninklijke Bibliotheek, ODISSEI en het Rijksmuseum. Op de website edata.nl staan alle uitgebrachte nummers. De digitale versie is daar nu al beschikbaar; de papieren E-data & Research wordt volgende week verspreid.

Gratis E-data & Research ontvangen?
Een gratis abonnement op E-data & Research kunt u online aanvragen. Voor vragen of suggesties voor artikelen kunt u contact opnemen met de redactie via edata@dans.knaw.nl. De volgende E-data & Research verschijnt in oktober.