skip to main content

KNAW Humanities Cluster bouwt Diamond Open Access platform voor wetenschappelijke tijdschriften

Op 1 juli aanstaande start het KNAW Humanities Cluster, waar het Meertens Instituut, het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis en het Internationale Instituut voor Sociale Geschiedenis in samenwerken, met de bouw en inrichting van een Open Access tijdschriftenplatform openjournals.nl. Het platform wil een oplossing bieden voor zelfstandige Nederlandse wetenschappelijke tijdschriften. Openjournals.nl biedt hen een laagdrempelige manier om volledig Open Access te worden. De realisatie van dit platform wordt mogelijk gemaakt dankzij een projectsubsidie voor drie jaar van NWO. Het platform zal naar verwachting eind 2020 live gaan.Lees meer

Foto: Flickr.com, open access word cloud (CC BY-NC 2.0)